Трима българи отиват в италиански затвор за склоняване към проституция

1
Полицията започва разследването срещу бандата след оплакване на две жени
Полицията започва разследването срещу бандата след оплакване на две жени

Полицията започва разследването срещу бандата след оплакване на две жени

Съдът на италианския град Тавиано осъди на 12 години затвор Мариян Чакъров (48 г.). Заедно с още двама българи и един италианец той беше обвиняем за трафик на млади българки на Апенините, за експлоатирането им като проститутки и за изнудване. Според прокурора българинът действал заедно със съпругата си Севдалина Дениславова (31 г.), която беше осъдена на 6 г. затвор и 1000 евро глоба. Същото наказание получи и Добрин Борисов (29 г.), а италианецът Анджело Манцо (62 г.) от Тавиано беше осъден на 5 г.

Девет са жените, за които се смята, че са били експлоатирани като проститутки в Пулия - между Лече и Тавиано. През 2020 г. благодарение на оплакването на две от тях в полицията започва разследването срещу бандата, пише 24 ЧАСА.

Ряза ми ръката с нож и ме гори с цигара”, разказа една от българките за жестокостите, на които я подлагал босът на бандата Мариян Чакъров. Това правел в случаите, когато не работела, защото се чувствала зле. В резултат на това жената имала белези на ръката си. На 11 юли 2020 г. една от жертвите на трафика отишла сама в полицията до Тауризано, за да иска помощ. Тя разказала как преди година била доведена в Италия от България от мъж с турски произход, наричан Мони. Той я закарал в жилище в град Лече, а после в Тавиано. Казал ѝ, че трябва да проституира, а после да му дава спечеленото. Заплашвал я, че “в противен случай ще ѝ отреже главата”. Много пъти я биел, оставяйки следи от жестокостите по тялото ѝ. Жената давала на боса понякога и по 1000 евро на ден от спечеленото на улицата, където била водена всяка сутрин в 8 ч. Получавала от него само по 1 евро на ден и цигари, а много често – и удари с тояга.

Няколко дни след първата жена в полицията в близкия град Галиполи отишла да търси помощ и друга българка. Тя разказала, че при искането да получи обратно от бандата отнетия ѝ паспорт била бита с колан. Бил ѝ отнет и двегодишният ѝ син, който бил поверен на роднина на тартора на осъдените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари