Трикове за почистване на пералнята, която всяка домакиня трябва да знае

0
Махнете препаратите за отстраняване на котлен камък, които трябва да се използват с прането по време на пране
Махнете препаратите за отстраняване на котлен камък, които трябва да се използват с прането по време на пране

За съжаление, дори да си купите скъпа пералня, това няма да предотврати запушване или, още по-лошо, от повреда

Трябва често да чистите пералнята.

Защо да чистим пералнята?

На пластмасови и метални повърхности винаги се трупа много мръсотия и различни минерални отлагания. Те могат да се образуват по много причини - това е използването на твърда вода и неправилната работа на пералната машина, както и използването на висококачествени препарати, които съдържат много химикали. Като правило мръсотията се натрупва на много труднодостъпни места и почистването става трудно. Това може да повреди вашата пералня, а ремонтът може да бъде много скъп. Заради това пералнята трябва да се почиства поне два пъти месечно, пише actualno.com

Почистваме пералнята отгоре

Това е най-лесният начин за поддръжка на машината. Колкото и внимателно да я използвате, рано или късно на повърхността ѝ се появяват различни замърсявания като прах, вода или белина. За почистване на мръсотията може да се използва леко влажна кърпа. Можете също да добавите малко количество течност за миене на съдове към водата за по-ефективно почистване

Почистваме вътрешността на барабана

Ако усетите лоша миризма от пералнята, трябва да се почисти барабана веднага. За да направите това, трябва да напълните машината с гореща вода. Добавете белина или препарат за почистване на пералня към барабана.

Сега изпълнете за кратко цикъла на пране, така че белината да се смеси добре с водата. После спрете машината и я оставете с вода за около 1-2 часа. С този метод на почистване можете да премахнете замърсяванията и плесените, които могат да доведат до лоши миризми. Барабанът на пералнята е едно от най-уязвимите места, в които се натрупват различни варови отлагания. Следователно, ако не им обърнете внимание, оборудването може да се повреди много бързо, което означава, че ще ви трябват скъпи ремонти.

За превантивни цели, по време на пране, можете да използвате и специални продукти, които омекотяват водата.

Премахване на котлен камък от пералнята

При избора на препарат за отстраняване на котлен камък е необходимо да се съсредоточите върху три основни условия: той трябва да е безопасен както за дрехите, така и за хората. Средството за премахване на котлен камък трябва ефективно да почиства вътрешните повърхности на пералната машина от различни варовикови отлагания, както и за остатъци от прах.

Освен това, то не трябва да навреди на металните, гумените и пластмасовите части на пералната машина. Махнете препаратите за отстраняване на котлен камък, които трябва да се използват с прането по време на пране. Всъщност, най-често такива агенти се оказват обикновен омекотител за вода и по никакъв начин слаб киселинен разтвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари