Три сребърни медала за ТСК - Русе на старта на Европейското първенство за кадети

3

Отличията донесе Мартин Станев, Рени Русева остана четвърта

Отлично представяне в първия ден на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки до 15 и 17 години записаха състезателите на Тежкоатлетически спортен клуб - Русе. Мартин Станев се класира на второ място, а Рени Русева остана четвърта.

Сребърен медал в двубоя завоюва в категория до 49 килограма при кадетите до 17 години Мартин Станев. В първото движение изхвърляне той се препъна на тежест от 70 килограма, но все пак успя да се справи с тежестта. Последва трети успешен опит на 80 килограма, които му донесоха малкия сребърен медал в движението. Във второто движение – изтласкване Мартин започна от тежест от 80 килограма, която преодоля с първия опит. Последва още един успешен на 87 килограма, който му осигури второто място в движението. Това осигури на Мартин двубой от 167 килограма, които му донесоха среброто и в двубоя, съобщиха от клуба.

4 място в двубоя записа Рени Русева. Тя излезе първа от русенските състезатели на подиума малко преди обед днес. Рени се състезава в категория до 45 килограма при кадетките до 17 години. В двете движения тя записа общ двубой от 114 килограма. В първото движение – изхвърляне тя записа само един успешен опит на 51 килограма. Рени успя да задържи над главата си щанга с тежест от 54 килограма, но опитът и не беше зачетен от съдиите заради леко добутване. Във второто движение – изтласкване тя записа два успешни опита – на 61 и 63 килограма. Това и донесе пето място в изхвърлянето, четвърто в изтласкването и четвърто в двубоя.

Европейското първенство за кадети и кадетки до 15 и 17 години се провежда в Полша и ще продължи до 17 август. В петък, 12 август, на подиума ще излезе третият състезател на ТСК – Русе Диян Ангелов, който се състезава в категория до 61 килограма при кадетите до 15 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Georji Ivanov
    Поздравления за невероятните успехи!!!! Продължавайте да прослявяте България!!!
  • 1
    2
    Надежда
    Адмирации за постиженията Ви! Гордеем се с Вас!
  • 2
    1
    Мирена
    Браво! Само така!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари