Три прости съвета за намаляване на риска от тромбоза при КОВИД-19

3
Необходимо е да се установи режим на пиене на течности, тъй като това състояние е свързано с дехидратация
Необходимо е да се установи режим на пиене на течности, тъй като това състояние е свързано с дехидратация

Хората, които са прекарали коронавирус, са изложени на риск от развитие на тромбоза. Това е животозастрашаващо състояние.

Лекарите отбелязват, че хората, уплашени от подобни новини, се паникьосват и се самолекуват, като си "предписват" антикоагуланти, пише zdrave.to. Правилно ли е подобно поведение?

Това в никакъв случай не трябва да се прави, тъй като може да започне кървене, а освен това такива лекарства имат много странични ефекти.

Според експерта Надежда Чернишова има прости и безопасни начини за намаляване на риска от тромбоза. Необходимо е да се установи режим на пиене на течности, тъй като това състояние е свързано с дехидратация.

Не можете да седите в една позиция дълго време (за тези, които работят на компютър), и дори с един крак върху другия. Кръвта тече надолу, тя застоява във вените, рискът от образуване на кръвни съсиреци се увеличава.

Трябва да се движите повече, това е задължително условие, макар и банално. Просто ходете повече.

Като цяло, обездвижването е много опасно за тялото, последствията от него, когато хората седят вкъщи, тепърва ще бъдат оценени.

Андрей Продеус пък отбелязва, че считаният за полезно растение магданоз може да има пагубен ефект върху хора, страдащи от склонност към тромбоза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари