Три пъти повече хора ще имат достъп до социални помощи

3
Очаква се промяната да влезе в сила от 2023 г.
Очаква се промяната да влезе в сила от 2023 г. Снимка: Dunavmost

Очаква се промяната да влезе в сила от 2023 г.

3 пъти повече хора ще имат достъп до социални помощи.

Тази промяна е възможна, защото от социалното министерство предложиха изменение в закона за социалното подпомагане, информира Нова телевизия.

Идеята е социалните помощи да се определят на база линията на бедност за съответната година, която в момента е 413 лв., а не както досега на база гарантиран минимален доход, който е фиксиран от Министерския съвет и е 75лв.

Очаква се промяната да влезе в сила от 2023 година. Разчетите показват, че за да се осъществи идеята ще са необходими допълнително над 300 млн. лв. Промяната е част от условията в плана за възстановяване и устойчивост. Ще бъде увеличена и стойността на всички видове помощи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари