Три гимназии си партнират в образователна програма с Административен съд - Русе

2
Първата от поредицата лекции се състоя днес с единадесетокласниците от ПГИУ „Елиас Канети“ в Тържествената зала на Административен съд – Русе с лекция на съдия Спас Спасов
Първата от поредицата лекции се състоя днес с единадесетокласниците от ПГИУ „Елиас Канети“ в Тържествената зала на Административен съд – Русе с лекция на съдия Спас Спасов Снимка: Административен съд - Русе

Първата от поредицата лекции се състоя днес с единадесетокласниците от ПГИУ „Елиас Канети“ в Тържествената зала на Административен съд – Русе с лекция на съдия Спас Спасов

За пета година Административен съд – Русе се присъединява с лекторска програма и инициативи към Образователната програма на ВСС и МОН „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. В тазгодишната кампания съдът продължава партньорството си с Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и Английска езикова гимназия „Гео Милев“. За първи път в проявите, които съдът ще реализира, ще се присъединят и единадесетокласниците от Математическа гимназия „Баба Тонка“.

В рамките на програмата, през месец април, ще бъдат организирани общо пет образователни срещи с ученици от трите гимназии. Темите, които магистратите ще представят, ще бъдат свързани с особености и компетентност на административните съдилища, последици от административните нарушения и наказания, престъпления против данъчната система, права и задължения на гражданите, основни начала в Конституцията на България, европейски институции за защита правата на човека, видове съдебни услуги и други.

Първата от поредицата предвидени срещи се състоя днес, 04.04.2023 година, с единадесетокласниците от ПГИУ „Елиас Канети“ в Тържествената зала на Административен съд – Русе с лекция на съдия Спас Спасов.

Домакин на втората среща от цикъла лекции отново ще бъде Административен съд – Русе. Лектор на учениците от ПГИУ „Елиас Канети“ ще бъде съдия Ивайло Йосифов. Събитието ще се състои в петък, 07.04.2023 г., от 13:40 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари