Три чаши черен чай свалят кръвното налягане

0
Освен това тази напитка детоксикира тялото от токсини, които влошават състоянието при хипертония и сърдечно-съдови заболявания
Освен това тази напитка детоксикира тялото от токсини, които влошават състоянието при хипертония и сърдечно-съдови заболявания

Освен това тази напитка детоксикира тялото от токсини, които влошават състоянието при хипертония и сърдечно-съдови заболявания

Включването на един чай във вашата диета може да помогне за облекчаване на симптомите на хипертония и сърдечно-съдови заболявания.

Проучванията показват, че пиенето на черен чай може да помогне за понижаване на кръвното налягане и за предотвратяване на опасни сърдечни заболявания, според изданието Healthline, цитирано от "Актуално".

Освен това тази напитка детоксикира тялото от токсини, които влошават състоянието при тези заболявания.

Редовната консумация на черен чай помага за понижаване на кръвното.

Факт е, че черният чай съдържа флавоноиди, които помагат за свободното циркулиране на кръвта през артериите. Флавоноидите също така помагат за намаляване на възпалението, което обикновено води до влошаване на сърдечната функция.

Колко черен чай трябва да пиете всеки ден?

Проучванията показват, че пиенето на черен чай три пъти на ден може да помогне за намаляване на хипертонията и предотвратяване на други сърдечни заболявания. Излишъкът обаче е вреден за здравето.

Прекомерната консумация на черен чай може да доведе до безсъние, тъй като той съдържа кофеин. Това ободряващо вещество засяга нервната система. Консумацията му може да доведе до тревожност и главоболие.

*Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари