Трезва рекапитулация на положението

0
Продължавам да не разбирам, какъв е този рев по повод различните опити за обединение на анти-ГЕРБ становете
Продължавам да не разбирам, какъв е този рев по повод различните опити за обединение на анти-ГЕРБ становете

В началото на новата година, нека направим трезва рекапитулация на положението.

Продължавам да не разбирам, какъв е този рев по повод различните опити за обединение на анти-ГЕРБ становете. Припомням факти:

1. Отровните се опитаха да съберат на едно място всички, представени на протеста. Нещо като първото СДС, което се състоеше от 16 организации (не всичките партии), сред които три със "социалистическа" или "социалдемократическа" в името си.

2. Демократична България и партията на Трифонов избраха да не участват в подобно събиране, а да се явят на изборите отделно.

3. Отровните се събраха с онези, които искаха подобно събиране - нещо като "коалиция на желаещите". И ще се явяват на изборите отделно, както ще правят ДБ и Трифонов.

Очевидният извод, който Христо Иванов се опита да обясни, е следният: след като тези три формации влезнат в парламента, ще се водят преговори за съвместни действия против ГЕРБ и мафията.

Но резултатът всъщност, поне засега, е друг: всички мразят Отровните.

Няма логика.

Гледайте си вашата кампания, оставете останалите на мира. Кой колкото може. Ако цялата кампания е да бъдат заливани останалите с кал, то към датата на изборите всички ще се изправят пред избирателите, от глава до пети окаляни. Кой ще гласува за такива хора? А после, както винаги, след формирането на поредно управление на ГЕРБ/ДПС и пр., всички ще търсят външния "виновен", вместо да си зададат елементарния въпрос: Къде сбъркахме ние?

Гледайте си собствената кампания и не се водете по акъла на няколко дузини ФБ-екстремисти, които няма да си мръднат пръста по време на кампанията, но ще сипят критики от диваните през цялото време. Който иска да върши реална работа - да се запише доброволец в кампания, или барем наблюдател или застъпник. Аз го направих и няма да съм на дивана.

Аз и диван не притежавам, де...

Евгений Дайнов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари