Треньорът на Динамо Букурещ: Дунав е много добър отбор!

0
Mомчетата на Веселин Великов скоро ще играят и мачове от европейските турнири!
Mомчетата на Веселин Великов скоро ще играят и мачове от европейските турнири! Снимка: ludogorec.net

"Дунав” е много добър отбор. Сигурен съм, че момчетата на Веселин Великов скоро ще играят и мачове от европейските турнири!”.

Това заяви старши треньорът на „Динамо” Букурещ и бивш наставник на ЦСКА Йоан Андоне след срещата на стадион „Стефан Чел Маре”, където лидерът в българското първенство загуби с 2:3 от гранда, който в момента пък е втори в Румъния, пише 24 часа.

„Дунав” респектира домакините през второто полувреме на мача, като бе близо до изравняването на резултата, натискаше до края, а публиката си отдъхна с последния съдийски сигнал. „Знаех, че „Дунав” е силен отбор, защото разпитах треньора на „Волунтари”, който през лятото игра контрола с тях”, каза още Андоне.

„Много харесах капитана на русенци Диян Димов, отличен играч в средата на терена. Смятам, че се представиха добре като за първа среща на такова ниво. Затова мисля, че в близкото бъдеще, „Дунав” Русе ще играе в Европа!”, респектиран бе Андоне. От своя страна, треньорът на русенци Веселин Великов остана скромен след добрия резултат.

„Най-важното е, че нямаме контузии, доволен съм, че не загубихме с голям резултат от „Динамо”, който да създаде напрежение в нашия отбор, да не загубим набраното самочувствие. В този мач играхме без шестима основни футболисти. Доволен съм от всички момчета”, каза Великов. Той все пак изтъкна факта, че първите два гола за домакините бяха вкарани на контра, след като русенци се бяха увлекли в атака, нещо не толкова типично на чужд терен. „Доволен съм от красивите попадения на Диян Димов и Васил Шопов, резултатът в тези мачове няма значение, важното е да няма контузии”, заключи Великов.

Срещата предизвика огромен интерес от румънските медии. Репортерите от цифровата телевизия „Диджи спорт” например бяха отлично запознати с българското първенство, с резултатите на „Дунав”, за това, че в следващия мач отборът среща ЦСКА и питаха, кога играете с „Лудогорец”, недоумявайки, че „Дунав” ще „посреща” разградския тим на чуждия стадион като домакин.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари