"Тренд": Подкрепата за Румен Радев пада със 7%

0
43% от пълнолетните българи не одобряват правителството на Николай Денков
43% от пълнолетните българи не одобряват правителството на Николай Денков Снимка: БГНЕС

43% от пълнолетните българи не одобряват правителството на Николай Денков

Има съществен спад в оценката за работата на президента от 7% за последните 3 месеца. Положителните оценки през март бяха 43%, докато през юни отчитаме 36%. Има покачване и при отрицателните с 5% - от 46% през март до 51% през юни.

Това сочат данните от новото представително проучване на Изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа”.

Част от ерозията при президента се дължи на промененото отношение в негативна посока от страна на симпатизантите на “Продължаваме промяната” - “Демократична България”. Вече две трети от тях споделят отрицателна оценка за работата на президента и малко над една четвърт – положителна. По всичко личи, че конфликтът между Радев и ПП-ДБ от последните седмици е дал отражение.

Правителството на Николай Денков стартира с одобрение от 32%, докато 43% не го одобряват. Привържениците на ГЕРБ в по-голямата си част подкрепят кабинета, но една четвърт от тях изразяват неодобрение. Сред гласоподавателите на ПП-ДБ одобрението напълно доминира.

Според 42% от пълнолетните българи, “партиите правилно направиха необходимите компромиси, защото е по-добре да има редовен кабинет”. 37% пък смятат, че “партиите направиха безпринципни компромиси и по-добре беше да има нови избори”. Електоратите на ГЕРБ и ПП-ДБ споделят в огромната си част първата опция.

От ДПС преимуществено също посочват първата опция, докато симпатизантите на останалите партии – втората.

Ако изборите са днес ГЕРБ получава 24.9%, ППДБ - 19.4%, "Възраждане" -15.3%, ДПС - 13.5%, БСП- 8.9%, ИТН-4.3%. Български възход и Левица са далеч под прага съответно с 2.2% и 1.9%.

След 10-месечното управление на двата служебни кабинета на Гълъб Донев тествахме и оценката за тях. 35% дават положителна оценка (3% изцяло положителна и 32% по-скоро положителна), а 45% отрицателна оценка (31% по-скоро отрицателна и 14% изцяло отрицателна).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари