Траян Тотев отправи питане към кмета за детските ясли в Русе

2
В Русенско има ясли, които все още са с дървена дограма, а пособията за игра са над 30-годишни
В Русенско има ясли, които все още са с дървена дограма, а пособията за игра са над 30-годишни Снимка: Фейсбук

 В Русенско има ясли, които все още са с дървена дограма, а пособията за игра са над 30-годишни

Общинският съветник от групата на „ПАТРИОТИТЕ-ВМРО“ Траян Тотев е внесъл в деловодството на Община Русе свое официално питане към кмета Пенчо Милков, свързано със състоянието на материалната база на детските ясли на територията на община Русе, предава Русе Медиа. Той очаква да получи отговор на предстоящата сесия.

Граждани на Русе ми съобщават, че има ясли, които все още са с дървена дограма, а пособията за игра, подовите настилки, пейки и други съоръжения са значително по-възрастни от мен, т.е. над 30-годишни. Не на последно място стои и достигането на висока степен на енергийна ефективност в сградите“ – посочва в питането си Тотев.

В тази връзка въпросите му към кмета са следните:

  1. Колко от яслите в община Русе са енергийно ефективни и кога се планира да бъде подобрена енергийната ефективност и в останалите сгради на общинските ясли?
  2. Планира ли се да бъдат подменени с нови пособията за игра в случаите, в които те не са били подменяни с години?
  3. Освен необходимостта от външно обновление, планира ли се обновяване на помещенията отвътре (вкл. остаряла материална база) с цел изграждане на възможно най-добрата среда за най-малките русенци?

4. Има ли достатъчно места в детските ясли за удовлетворяване на потребностите на населението на общината?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Олее
    Докога с тъп PR? Омръзна на хората с тези питания до кмета, нали МВРО и БСП/БКП управляват община Русе. Отдавна вече хората ти поставиха псевдоним Тъ.....то. Ама наистина много ти приляга. Щ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари