Траян Тотев: Не съм съгласен, че барелефът на Ботев е възстановен качествено

3
Общинският съветник се надява, че администрацията ще преосмисли своите ходове в посока опазване на паметниците
Общинският съветник се надява, че администрацията ще преосмисли своите ходове в посока опазване на паметниците

Публикуваме отговорите на питанията, отправени от общинските съветници Асен Даскалов и Траян Тотев към кмета на Община Русе преди проведената на 28.01.2021 г. сесия на Общински съвет - Русе:

Относно питането на Асен Даскалов: удовлетворен е от отговора и поетите ангажименти от страна на общинска администрация. Ще следи дали поетите ангажименти ще бъдат изпълнени в посочените срокове.  

Относно питането на Траян Тотев за Паметника на Свободата:

Паметникът на Свободата е емблемата на град Русе!

Паметникът ще бъде почистен от фирма “Керхер”, а относно реставрацията, от получения отговор става ясно, че в бюджет 2021 са предвидени средства за изготвяне на проект за консервация и реставрация. Това е похвално. Ние от ВМРО ще следим за качественото изпълнение на проекта.

Относно питането за барелефа на Христо Ботев: Траян Тотев не споделя мнението на администрацията, а именно, той заявява:

"Почистването и консервирането не са извършени качествено. Паметниците може да се почистват и консервират не само от скулптори, но задължително от хора с опит и доказани в реставрационно-консервационните дейности! Барелефът на Христо Ботев не изглежда добре. Това е факт! Надявам се, че администрацията ще преосмисли своите ходове в посока опазване на паметниците в община Русе. Също така се обръщам с призив при първа възможност да се извършат дейности по качествено почистване и консервиране. За сведение ще Ви изпратим почистен паметник на Христо Ботев в град Разград по инициатива на зам.-областния управител г-н Евгени Драганов. От снимките е видимо, че при желание е възможно дейностите да бъдат извършени качествено."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари