Трансплантацията на коса се превърна в индустрия за милиарди в Турция

0
Цените за трансплантация на коса в Турция са значително по-конкурентни
Цените за трансплантация на коса в Турция са значително по-конкурентни

Цените за трансплантация на коса в Турция са значително по-конкурентни

Турция затвърди репутацията си на една от най-търсените дестинации в света за пластична хирургия, особено за трансплантация на коса, привличайки хора от Европа, Америка и дори далечна Австралия, според представители на сектора.

Ръководителят на Турската асоциация за здравен туризъм Сервет Терзилер каза пред всекидневника Milliyet, че пътешествието на Турция в здравния туризъм е започнало с трансплантации на коса, което генерира зашеметяващите 2 милиарда долара годишно, като вълна от посетители от Близкия изток и Арабския полуостров се стичат в Истанбул. През последните години обаче се забеляза скок на интереса от страна на европейците, пише Money.bg.

Освен това той подчерта, че процъфтяващият сектор привлича хора от различни среди, включително видни личности от Съединените щати и текстилни магнати от Индия и Пакистан, някои от които пристигат с частни самолети. Забележително е, че дори хора от Австралия, на цели 24 часа полет, са привлечени от Турция за процедури за трансплантация на коса, включително осемдесетгодишни.

Цените за трансплантация на коса в Турция са значително по-конкурентни, вариращи от $2500 до $3000, в сравнение цените на европейските лекари, които обикновено струват минимум 8000-10 000 евро ($8600-$10 800), и известните американски лекари, които таксуват не по-малко от $10 000-15 000, твърди Терзилер, цитиран Hurriyet Daily News.

Освен това той представи иновативна разработка в областта - робот за трансплантация на коса. Тази технология не само намалява риска от кървене по време на процедурата, но също така позволява на пациентите да наблюдават операцията, докато се полагат усилия за въвеждане на тази система на международните пазари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    234235
    много които ходят в турция за процедури - силикони, ботокси, зъбни импланти и други неща после си патят, понеже турците вършат половинчата работа, има много новини за хора, които даже са и умрели след процедури в турция
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари