Транспарантите на Венци Чикагото пак са в центъра на Русе

1
Посланията са с леки козметични промени
Посланията са с леки козметични промени Снимка: Русе Медиа

Транспарантите на новосформиращата се Народна партия „Истината и само истината“, които преди седмица преградиха площада и скандализираха обществото и институциите, днес отново бяха поставени на същото място и в същия размер.

След като имаше остра обществена реакция заради искането за ексхумация на убитата тв водеща Виктория Маринова и използването на трагедията за политически цели, лицето й на транспаранта бе временно закрито, предава Русе Медиа. Впоследствие със заповед на кмета Пенчо Милков, по разпореждане на прокуратурата, в сряда следобед агитационните материали бяха премахнати. Още тогава учредителят на новата партия Венцислав Ангелов-Чикагото, заяви, че ще ги сложи пак, защото според него не нарушавал закона.

Посланията на транспарантите са същите, но с леки козметични промени. Заради антисемитските призиви, заради които ДАНС проверява Ангелов по разпореждане на Специализираната прокуратура, на материалите е изтрита сричка от името на държавата Израел – Из…ел. В името на премиера Борисов пък е премахнато част от второто му име. Снимката на Виктория Маринова обаче си стои заедно със скандалното искане, което поругава паметта й.

От общината са изненадани от повторното поставяне на транспарантите и започват незабавна проверка по случая, за да предприемат съответни действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари