Тръмп: Жените в Ислямските страни искат да носят бурка, защото не желаят да се гримират

0
Той посочи, че много жени, изповядващи исляма, желаят да носят бурки
Той посочи, че много жени, изповядващи исляма, желаят да носят бурки

Носенето на бурка спестява на мюсюлманските жени редица проблеми, каза кандидатът за американски президент от Републиканската партия Доналд Тръмп, предаде РИА Новости.

Претендентът за наследник на Барак Обама в Белия дом се срещна със свои привърженици в щата Ню Хемпшир. Тръмп пред събралите се хора заяви, че САЩ трябва да престанат с налагането на своите виждания за свобода в Близкия изток, пише Novini.bg

Той посочи, че много жени, изповядващи исляма, желаят да носят бурки. Според него мюсюлманките, закривайки лицето, си спестяват неудобството от гримирането.

"Жените в ислямските страни искат да носят бурка, защото тя ги улеснява. Те не трябва да се гримират. Вижте колко красиво изглеждат забулените жени", посочи Тръмп. "Ако бях жена, аз съм 100% убеден, че не бих искал да си слагам грим. Просто щях да казвам: Скъпи, готова съм, да излизаме", допълни той.

По-рано медийният магнат се обяви за закриване на джамиите в САЩ. Според кандидата за държавен глава мюсюлманските храмове са развъдник на екстремизъм.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари