Трактор смачка новозасадена гора в Русенско

2
Кметът на град Мартен Димо Тонев вече е сигнализирал органите на реда за вандалската проява
Кметът на град Мартен Димо Тонев вече е сигнализирал органите на реда за вандалската проява Видео: БНТ

Десетки засадени фиданки бяха унищожени край град Мартен, Русенско.

Това е станало миналата вечер, след като трактор със спуснато гребло е разорал поляната и унищожил част от дърветата, посадени наскоро от доброволци.

Трудът на десетки доброволци, които вчера садиха дървета край град Мартен, Русенско, беше поруган. Трактор със спуснато гребло е преминал през поляната, на която са посадени фиданките, и е унищожил част от тях. За това сигнализираха в социалните мрежи хора от Мартен, участвали в залесяването.

По повод Седмицата на гората на общинския терен в град Мартен днес бяха посадени близо 1 200 фиданки липа, акация и дъб. Дръвчетата бяха предоставени от Държавно ловно стопанство Дунав и засадени от доброволци. Тази вечер, обаче, жителите на Мартен бяха изненадани неприятно.

"Хората цял ден се трудиха, цял ден - носеха с тубите от единия край до другия вода да поливат дръвчетата. Деца, които се учеха на труд. И в един момент някой минава и унищожава това, което е трудът им и е много жалко, че има такива хора, които унищожават това, което други те създават за уюта, за чистия въздух на Мартен", каза пред БНТ жителката на Мартен Диана Ангелова.

Бизнесменът, чиято собственост е тракторът, се извини във Фейсбук. Обясни, че не е знаел за действията на работника си и се ангажира да възстанови щетите.

Кметът на град Мартен Димо Тонев вече е сигнализирал органите на реда за вандалската проява.

За БНТ той каза, че щетите ще бъдат установени едва, когато стане ясно кои от дръвчетата са се хванали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук