"Тракийска църква" отговори на нападките за разваляне на семейства

0
Тракийската Църква защитава правото на всеки на лично щастие и създаване семейство, независимо от вероизповеданието към което принадлежи
Тракийската Църква защитава правото на всеки на лично щастие и създаване семейство, независимо от вероизповеданието към което принадлежи

Във връзка с наша публикация от 09.08.2016 година по повод Тракийска църква - Сатанинска секта върлува у нас, разваля семейства от църквата поискаха право на отговор за твърденията отправени от г-жа Десислава Панайотова за "Телеграф".

"В отговор на интервюто с Десислава Панайотова  в медия „Dunavmost.bg“ от 9 август, декларираме, че законно регистрираното Вероизповедание „Тракийската Църква”  ЗАЩИТАВА  неприкосновеността на семейните  имущество  и домашните олтари, според вековни традиции на българските семейства и родове, останали крепости на БЪЛГАРЩИНАТА и семейните ценности. Вероизповеданието не притежава недвижимо имущество или  църковни имоти и НЯМА правни претенции към чужди такива, а неговите членове съхраняват за своите потомци наследствените имотите и домашните олтари като семейни огнища.

Тракийската Църква защитава правото на всеки на лично щастие и създаване семейство, независимо от вероизповеданието към което принадлежи,  като бракосъчетава съжителството  и на  двойки, при които мъжът и жената  могат да бъдат членове на различни религиозни общества.  Вероизповеданието няма тайнство или обред (нито практика) за разтрогване бракове,  като такова остава индивидуална отговорност и право  според свободата на съвестта и убежденията. НО клеветническите слухове   на Десислава Панайотова целят да  посеят  страхове, подозрения  и разделения  в  семейства, на които единият от съжителстващите   е тракийски вярващ, което може да разруши  семейството. Такива нарочни слухове са  злонамерени действия, които насаждат омраза на религиозна основа и  нарушават правата на членовете  и семействата, които са част от общността на Тракийската Църква. Ние изобличаваме делата на задкулисието, дори когато те са прикрити зад „догмати” в религията или науката. Призоваваме да излязат от анонимност разпространителите на лъжливи слухове, за да можем  да ги осъдим за клевета  и очерняне името на Тракийската църква и братята Гайд.

Уважаваме свободния избор на всеки да споделя каквито иска религиозни или идеологически убеждения стига да не ги налага с насилие  на другите, различни от него. Затова считаме всеки фанатизъм и дискриминация на основа религия или  убеждение, за противни на Божия Закон на свободата.  

За нас „богослови” които мразят, лъжат и хулят, НЕ могат да са православни."                                 

Цветан Гайдарски

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари