Тръгна петиция за анулиране на парламентарните избори

2
Уважаеми Господин Президент Румен Радев, С голямо съжаление Ви информирам, че конституцията на Република България бе за пореден път погазена
Уважаеми Господин Президент Румен Радев, С голямо съжаление Ви информирам, че конституцията на Република България бе за пореден път погазена

Уважаеми Господин Президент Румен Радев, С голямо съжаление Ви информирам, че конституцията на Република България бе за пореден път погазена.

Припомням Ви,че в Конституцията, която е върховен закон стоящ над всички останали, чл. 1, ал. 3 гласи "Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет."

Във връзка с този текст смятам, че изборът на парламент с 42.74% е нарушение на Конституцията. Изборът на парламент е суверенно право на целокупният български народ, а не на отделна негова част. Самият изборен кодекс не е съобразен със конституционните права на българския суверенен. 

Парламент избран с по‐малко от участието на половината от българският суверенен народ е нелегитимен и нарушава устоите на Българската държавност и демократичният избор на народа за сформиране на правителство. В тази връзка, според гореизложеното Ви молим да анулирате изборите и да насрочите нови такива!

Петицията може да подпишете ТУК

Автор: Владислав Вълканов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари