Трагедията на земетресенията през погледа на доброволец

0
Нашите лъвове и герои от Национална асоциация на доброволците са готови да помогнат на хора в нужда въпреки минусовите температури, лишенията и умората
Нашите лъвове и герои от Национална асоциация на доброволците са готови да помогнат на хора в нужда въпреки минусовите температури, лишенията и умората Снимка: Facebook

Нашите лъвове и герои от Национална асоциация на доброволците са готови да помогнат на хора в нужда въпреки минусовите температури, лишенията и умората

Над 33 000 са вече жертвите от земетресението в Турция и Сирия. Издирвателните дейности на много места в южната ни съседка вече са прекратени, екипи разчистват срутените сгради.

Вчера след 150-ия час в градовете Хатай и Адъяманбяха спасени четирима души, сред които три деца. А малко преди 13:00 часа днес дойде новината за поредното чудо - спасено е 4-годишно момченце, 177 часа след земетресението а в момента спасителите се опитват да стигнат до по-голямата му сестра.

Български спасители и в момента продължават работа на терен в Турция. През почивните дни се завърна първият екип, който участва в спасителни дейности в Кахраманмараш.

За трагедията в Турция през погледа на един доброволец разказва Красимир Каракашев от Пловдив в ефира на БНР.

Нашите лъвове и герои от Национална асоциация на доброволците в Република България – така ги наричат в социалните мрежи. Момчета и момичета са готови да помогнат на хора в нужда въпреки минусовите температури, лишенията и умората след дълги часове на работа на терен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари