Този ученик е за пример пред обществото!

0

Единадесетокласник от Шумен върна портмоне с пари и документи на собственика му.

Вчера портмонето, в което имало 375 евро, 70 лева, банкова карта и документи, било изгубено в квартал "Тракия" в Шумен. Вероятно се е случило докато мъжът ми е слизал от колата, обясни Биляна Белева, предаде Дарик.
Съпругът й Стоян Калинов е шофьор на камион и в портмонето били всичките му документи. "Бяхме пуснали обяви и във facebook, но бяхме изгубили надежда, дори ходихме до паспортна служба, за да видим колко ще струва да се извадят наново документи", обяснява тя.

"Не знам с какво да изкажа нашата благодарност на момчето", каза Биляна. Въпреки че не са обявили награда, семейството дало сума на Димитър в знак на благодарност.

"Щастливи сме и вярваме, че доброто побеждава и все още има добри хора", допълни Биляна.

"Към 7-7:20 ч. бях на път към училище. Намерих портмонето край една кола и след като изкарах часовете се прибрах вкъщи. Казах на дядо ми за случката и отидохме да върнем парите", разказа ученикът Димитър Йорданов, който днес е рожденик. Той дори не преброил парите.

"Помислих си колко е неприятно и какви проблеми ще има собственикът, затова веднага го върнах", разказа още той.

Служителите на реда видели, че освен парите и дебитна карта, в портмонето са и документите на собственика и го потърсили.

Не за пръв път се случва Димитър да намери пари и да ги върне. Неговите учители го определят като съвестно момче. Живее с баба си и дядо си в кв. "Макак", тъй като родителите му са на работа в чужбина.

"За мен е удивително, че един ученик е намерил и върнал толкова голяма сума пари", каза директорът ПГОХХТ "Проф. д-р Асен Златаров" Веселин Тодоров и добави, че Димитър ще получи похвала пред цялата гимназия. Той бе категоричен, че има няколко случаи на върнати пари в училището. "Толкова голяма сума обаче не е имало и постъпката е изключително достойна", добави той.

"Този ученик е за пример пред обществото и пред своите връстници", каза началникът на РУ- Шумен гл. инсп. Илиян Николов. "Вярвам, че е горд с постъпката си. Пред дежурния полицай момчето е казало, че е направило това, което всеки би трябвало да направи в такава ситуация. Поздравявам го за доблестната постъпка и родителите му затова, че са го възпитали добре. Доброто винаги се възнаграждава."

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари