Стоян Зайков още не е погребан

0
Бащата на Чане от Костенец: Втори месец не дават да погреба сина ми!
Бащата на Чане от Костенец: Втори месец не дават да погреба сина ми!

Назначени допълнителни експертизи бавят връщането на тялото, обясняват от прокуратурата.

"Искам да се сбогувам със сина си! Вече втори месец не можем да го погребем".

Това се оплака пред TrafficNews Георги Зайков, баща на самоубилия се двоен убиец Стоян Зайков - Чане. Тялото му все още е в Съдебна медицина, където беше закарано след смъртта му на 29 май.

Преди време от МВР обявиха, че никой от близките на Чане не иска тялото му за да го погребе и вероятно кметството в Костенец ще трябва да извърши траурната церемония.

Георги Зайков обаче е категоричен, че това не е вярно. Той разказа пред екипа ни, че е пуснал две молби до Окръжна прокуратура в София за тялото на сина си. На последната му отговорили, че това може да стане след месец.

"Аз отслабнах с 10 кг, майка му ще умре от притеснения. Разбира се , че искаме да се сбогуваме с детето ни. Добър или лош, той е наш син", заяви Зайков старши. Той и съпругата му Павлина не вярват, че Стоян сам е сложил край на живота си. Според огласената официална информация от МВР Чане се е прострелял с преправена ловна пушка в гърдите след като е бил обсаден от полицаите.

От Окръжна прокуратура в София обясниха пред Trafficnews, че бавят тялото заради назначени допълнителни експертизи за установяване на смъртта.

Тези процедури били задължителни, независимо какво са констатирали разследващите. Забавянето било и заради летния период, в който вещите лица излизат в отпуск или са ангажирани с други спешни случаи. От прокуратурата обясниха, че тялото се съхранява в камера и когато експертите приключат работа, то ще бъде върнато на опечалените родители.

Синът на Зайков също често питал баба си и дядо си, кога ще се прости с баща си. 14-годишният Стивън остана кръгъл сирак след като Чане застреля майка му Милена Шишкова, а после сложи край на живота си.

В момента тийнейджърът живее при сестрата на майка му, която получи правата на настойник.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари