Товарен кораб удари плаваща мина в Черно море

0
Инцидентът е станал край бреговете на Румъния
Инцидентът е станал край бреговете на Румъния

Инцидентът е станал край бреговете на Румъния

Товарен кораб, плаващ под турски флаг, се натъкна на мина в Черно море край бреговете на Румъния. Експлозията е нанесла леки щети, екипажът е в безопасност, а корабът е продължил плаването си, съобщава агенция Ройтерс.

Британската компания за морска сигурност "Ембрей" (Ambrey) съобщи, че според информацията, с която разполага, корабът е ударил мина на 11 морски мили северно от румънския канал на река Дунав Сулина.

Експлозията е станала около 09:20 часа по Гринуич (12:20 ч. българско време). Корабът е пуснал котва за кратко, за да направи оценка на щетите, съобщи компанията за морска сигурност. В 12:10 ч. по Гринуич (15:10 ч. българско време) корабът е възобновил плаването си, според информацията. Няма пострадали.

Това е първият инцидент с мина в Черно море от месеци, отбелязва Ройтерс. Застрахователните компании определят Черно море като зона с висок риск, а плаващите мини продължават да представляват опасност.

Източник от украинското правителство потвърди инцидента, като посочи, че най-вероятно става дума за мина от Втората световна война или за някоя от сухопътните мини, останали в зоната от миналата година. Украинският представител отказа повече коментари по темата, посочва Ройтерс.

Йорук Ъшък, ръководител на консултантската компания „Босфоръс Обзървър“ (Bosphorus Observer), заяви пред Ройтерс, че корабът се казва „Кафкаметлер“ и че е понесъл леки щети на баластния резервоар, а екипажът е в безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари