Това е Христо, застрелял с лък Гергана

1

С фалстарт започна процесът срещу 40-годишния пловдивчанин Христо Иванов.

Той е изправен на съд за убийство на бездомно куче, пронизано със стрела от лък. Прокуратурата твърди, че деянието е извършено на публично място по особено мъчителен начин за животното. Ако бъде доказана вината на Иванов, наказанието е от 1 до 3 г. затвор и глоба до 5000 лева, обясни прокурор Елена Богданова, цитирана от 24 часа.

На 21 юни 2015 г. Иванов отишъл на бензиностанция на бул. "Пещерско шосе" да зареди гориво. Там обикаляло бездомно куче, което персоналът го наричал Гергана. Тя била кастрирана и маркирана и нямала никаква агресия към хора.

Към 23 часа касиерката излязла да пуши и видяла как Иванов, подразнен от лаенето на Гергана, бръкнал в багажника, извадил спортен лък, поставил стрела и я насочил към животното. Стрелата пронизала кучето в главата. Гергана започнала да скимти и да вие от болка. Дишала тежко и едва допълзяла до паркинг. Ужасени от гледката, служители от близкия хипермаркет извикали ветеринар, който преценил, че е най-добре да сложи упойка на животното, защото нараняването било особено мъчително. Стрелата влязла през носната кухина, пробила черепната основа и засегнала централния мозък. Според заключението на съдебно-медицинската експертиза смъртта на Гергана е настъпила в резултат на рана, а Иванов е стрелял много точно и почти професионално.

В съдебната зала той не каза нищо, а адвокатите му поискаха делото да се отложи и да бъдат извикани на разпит свидетели и вещи лица. Иванов не се признава за виновен. "Как да разберем в какво се изразява тази особена жестокост към кучето? Метеорит ли е паднал? Сопа ли е използвал", попита адвокат Георги Игнатов.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари