"Тотален хаос" - това казват превозвачите за трафика на Дунав мост

3
Участваха фирми от Русе и региона, които не са съгласни с новите изисквания, свързани с преминаването на границата с Румъния
Участваха фирми от Русе и региона, които не са съгласни с новите изисквания, свързани с преминаването на границата с Румъния Видео: Русе Медиа

Протест на Дунав мост при Русе блокира днес кръговото кръстовище към граничния пункт

Участваха фирми от Русе и региона, които не са съгласни с новите изисквания, свързани с преминаването на границата с Румъния, предава Русе Медиа. 

„Неприемливо е да се искат PCR тестове или да се налагат 24-часови ограничения за транзитно преминаване. Много от шофьорите не искат да се ваксинират. Досега те не са били ограничавани по този начин, тъй като почти не излизат от кабините и не контактуват с много хора“, коментира транспортният превозвач Мариета Иванова.

“Няма как да си направим тест и после да чакаме по 10 – 12 часа на опашката”, казват шофьорите.

„Създава се тотален хаос, който изцяло е във вреда на дейността. И рефлектира не само върху превозвачите и шофьорите, но и върху цели индустрии, които имат нужда да изнесат стоките си и това става невъзможно, защото сме блокирани тук“, допълва  Мариета Иванова.

„90 лв. e PCR тестът, искат тест 72 ч. минимум направен, преди да влезете в Румъния. Вчера са искали на колегата, той е нямал и са го пуснали и са му казали до 24 ч. да напусне Румъния, иначе 1700 евро е глобата“, коментира шофьорът Денислав Цонев.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари