Тошко Йорданов: Внасяме промени в Изборния кодекс и такива за субсидия от 1 лев на глас

2
Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си 4-годишен мандат
Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си 4-годишен мандат Снимка: Лозан Руменов / Монитор

Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си 4-годишен мандат

Още днес групата на "Има такъв народ" ще внесе в Народното събрание промени в Изборния кодекс и такива в Закона за политическите партии, с които субсидията за партиите да стане 1 лев на глас.

Това обяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" в словото си при откриването на 45-ото народно събрание, предаде вестник 24 часа.

"Имаме парламент, който е различен от всички предишни - той закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта. Различен, защото в него има представители на хората, които протестираха. Има депутати, които ядоха бой от полицията", каза Йорданов.

Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си 4-годишен мандат. Ще работи толкова, колкото трябва и това ще стане ясно скоро, каза още Йорданов. Но основната задача пред парламента била задължителната промяна в Избирателния кодекс.

Той изброи и предлаганите от "Има такъв народ" промени - да се махне ограничението за секциите в чужбина, вот по пощата за българите там, видеонаблюдение, изцяло машинен вот, да се разпусне ЦИК.

От ГЕРБ го репликираха с викове: "И мажоритарни избори Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала... Партията, която ги предлага, няма мнозинство"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари