Тошко Йорданов: В момента е война пред Националния стадион

1
Футболният съюз е за тежко уволнение и за махане веднага, заяви депутатът от ИТН
Футболният съюз е за тежко уволнение и за махане веднага, заяви депутатът от ИТН Снимка: БГНЕС

В НС конците дърпат ДПС и Делян Пеевски и Асен Василев, каза председателят на ПГ на ИТН

"Футболният съюз е за тежко уволнение и за махане веднага. Това, което направиха, е отвратително спрямо българския футбол изобщо. Да затворят стадиона, за да не влязат 1000 човека и да кажат, че Боби Михайлов трябва да си подаде оставката и с това предизвикаха сблъсъци. В момента е война пред Националния стадион. За първи път виждам да се използват водни оръдия срещу граждани. "Това каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR по повод на безредиците заради мача България - Унгария.

По думите му всичко това е знак, че държавата не функционира нормално.

"Трябва да анализираме. Това, което се случва в парламента, е за психиатрична експертиза на една голяма част от участниците в сглобката. Наблюдаваме сблъсък на две неособено законни групировки под формата на депутати и икономически интереси. Делян Добрев изнесе достатъчно информация", заяви Йорданов.

Факт е, че горивата в България, използвайки руски петрол, трябва да са по-ниски, отбеляза гостът.

"Тази разлика изчезва. Има доклади на ДАНС, които проследяват къде отиват тези пари. Има за офшорни фирми. От ГЕРБ и ДПС позволиха на "Лукойл" 10 години да не плаща данъци. В момента компанията има т.нар. данъчен щит заради тези одити, заверени от ГЕРБ", уточни председателят на ПГ на ИТН.

Според него във всеки един момент "Лукойл" може да подаде документи и да се откаже да плати данъците и това ще е напълно законно.

"От друга страна стоят ГЕРБ, които са им позволили да направят това. Всички подозираме, че фирмите, които ще внасят казахстански или азербайджански петрол, ще бъдат случайно близки до ГЕРБ и ДПС. Може да се окаже, че тези 3 млрд. ще завият в другата посока", коментира той.

Йорданов отбеляза нещо, което по думите му не се е случвало досега: "Мина на първо гласуване вотът на недоверие. ГЕРБ и ДПС излязоха от залата, демонстрирайки неподкрепа на кабинета. За да падне едно правителство, трябват 121 гласа. От опозицията бяхме 66, ПП и ДБ вътре бяха общо 62-63. Ние поискахме прегласуване и проверка на кворума, не се регистрирахме. В момента сигурно текат тежки пазарлъци", анализира председателят на ПГ на ИТН.

Йорданов е на мнение, че от едната страна конците в НС дърпат ДПС и Делян Пеевски, а от другата страна е Асен Василев.

"Според нас Асен Василев иска да фалира "Булгартрансгаз" и да го приватизира", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари