Тошко Йорданов: Машините за изборите са компрометирани

1
От доклад на ДАНС става ясно, че зам.-министър Михаил Стойнов е свалил на флашка и информацията за хеш кода на машините, каза Йорданов
От доклад на ДАНС става ясно, че зам.-министър Михаил Стойнов е свалил на флашка и информацията за хеш кода на машините, каза Йорданов Снимка: БГНЕС / архив

От доклад на ДАНС става ясно, че зам.-министър Михаил Стойнов е свалил на флашка и информацията за хеш кода на машините, каза Йорданов

Имаше извънреден председателски съвет, дойде доклад от ДАНС, в който става ясно, че два дена, след като ЦИК направи публично генериране на хеш код, който е единият от ключовете за защита на машините, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, сваля информацията на флашка. Това каза в парламента председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, цитиран от БТА.

„Ето ви как се манипулират машини“, коментира той. По думите му заместник-министърът на електронното управление на ПП-ДБ е свалил кодовете, записал ги е с телефона си, свалил си ги е на флашка и сега само може да подозираме къде са. На тези изброи, които идват, не трябва да има нито една машина, защото всички машини са компрометирани, добави Йорданов.

Според Йорданов заместник-министър Стойнов трябва веднага да бъде арестуван. Трябва прокуратурата да се задейства, защото е извършен държавен преврат на два пъти на избори с машини, категоричен бе Йорданов.

Той информира, че ще бъдат извикани представители на ЦИК и временно изпълняващият длъжността министър-председател Мария Габриел. Ще вземем решения и ще трябва да се реагира. В момента имате пряко доказателство с видеозапис от охранителни камери, добави Йорданов.

По думите му докладът на ДАНС е изпратен до председателя на Народното събрание, президента Румен Радев и до ЦИК. Вътре е описано какво се е случило, как е заснет.

В момента имаме министър-председател, който се казва Мария Габриел, защото Денков някъде се разхожда да лъже как ще влезем в Шенген, посочи Йорданов.

Изборите са опорочени, ПП-ДБ крадат избори, фалшифицират избори през машини и техни хора, които са в държавната власт. Този Стойнов трябва да бъде арестуван, каза Тошко Йорданов.

Йорданов припомни, че според изборното законодателство, ако машините не работят, трябва да се гласува само на хартия. Най-разумният вариант в момента е да се махнат машините, настоя Йорданов.

Според Йорданов това е държавен преврат и престъпление. Този заместник-министър трябва да бъде арестуван колкото по-бързо, толкова по-добре, според мен за арест са и Кирил Петков и Асен Василев, които са знаели това нещо. Най-вероятно същото е било правено, когато бяха те министри. Божидар Божанов, който беше министър на електронното управление също най-вероятно е знаел, коментира Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Татунчо
    Тошко Хешът ще яде бой от членовете на софийските СИК...
  • -1
    4
    Хата Мари
    Тошко Африкански кога слезе от банановата палма, на жълтите паавета?
  • 1
    3
    Bonkerz
    Австрия, Нидерландия, Зимбабве и Бутан гледат и ни се смеят как се излагаме и злепоставяме всекидневно...
  • 0
    2
    Bonkerz
    Тошко Скандалджията не съм го чул едно градивно нещо да каже или как ИТН ще оправи даден проблем и т.н. Как се манипулират машините? Избирателя натиска на екрана за кой гласува (кмет, общински съветници, и т.н.), машината му принтира хартиени бюлетини. Избирателя МОЖЕ ДА ВИДИ КАКВО МУ ПРИНТИРА МАШИНАТА и дали няма разминаване, после избирателя пуска хартийките и комисията после брои хартийките от машината. Къде е манипулацията? В глупостите на Тошко, Боко и т.н. е манипулацията. Флашката в машината НЕ участва в броенето на резултатите. И тоя хеш код казаха че бил дълъг 500 страници, зам министъра видеото ли е свалил на флашка (безполезно ще му е, как от видео ще пресъздаде толкова дълъг код), или самия код е свалил? Тошко, Слави и Боко малко послъгват май..
  • 0
    1
    Ванка с танка
    Eстествено че са, сега на ИТН и на Възраждане ще им се смеят, понеже "те са от онея лудите, не ги слушайте".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари