Ивайло Вълчев: ГЕРБ показва на ПП-ДБ, че не карат влака и илюзията свършва

0
ПП-ДБ взеха два града и 20-ина села в Шуменско, изтъкна депутатът от ИТН
ПП-ДБ взеха два града и 20-ина села в Шуменско, изтъкна депутатът от ИТН Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ взеха два града и 20-ина села в Шуменско, изтъкна депутатът от ИТН

Депутатът от "Има такъв народ" Ивайло Вълчев не изключа демонстративно участие от страна на ГЕРБ при вота на недоверие срещу правителството заради "несправяне в сектор "Сигурност".

"Ще бъде символен акт. Знаем за мигрантския поток. Ако не са добрите партньорски отношения с турските служби за сигурност, този поток трудно ще бъде спрян. Знаем какво е състоянието на оградата по границата, която направо я няма. Знаем колко са пренатоварени всякакви патрули, които биват хвърляни там да стоят известно време", коментира той.

Вълчев призна, че го е срам от днешния парламентарен ден и проваления кворум в НС. Той смята, че от ГЕРБ са показали на ПП-ДБ, че е време да свърши илюзията, че те карат влака.

"Изборите не ни показаха, че ПП-ДБ е сила, която се радва на широка подкрепа. Взеха два града и 20-ина села в Шуменско", изтъкна депутатът от ИТН пред Bulgaria ON AIR.

От ИТН не се изкарват победители след изборите, но са построили добра база и излизат от вота с 67 кметски места и почти 200 общински съветници в страната, стана ясно от думите на Вълчев.

"Хората на местно ниво ще могат да виждат как конкретни хора от ИТН работят всеки ден. Местните парламенти са такива, че трудно се оформят стабилни мнозинства, защото ги свързва някаква идея. Местните парламенти имат доста по-прагматични задачи, а не да си мерят политическите мускули. Там не е място, където празните декларации вършат работа. Не сме безпринципна опозиция, която ще вика "не" на всичко. Трябва да работиш за идеи", обясни депутатът.

Ивайло Вълчев коментира рокадите в ДПС по следния начин:

"Не е наша работа случващото се в къщичката на друга партия. Но то е интересно, защото става дума за имена, които са имали влияние върху българския политически живот и не са го изгубили. Ще дадат знак дали промяната им е нужна само във вътрешен план, или ще засегне отношенията с тези, с които в момента са партньори и опозиция. Ще чуем начина, по който говорят, това ще бъде знаково".

Според Вълчев, управляващите и премиерът се опитват да изместят плоскостта на случилото се с машините за гласуване към "някакво дребно административно нарушение".

"Но не е толкова лошо, за да махаме машините от първия тур. Това е опит да скрият целия разговор за намеса в изборния процес. ИТН сме "за" машините, но машините трябва да вдъхват доверие", настоя депутатът от ИТН и съобщи за разследване на журналисти, което показва голям пробив в сигурността: "ще видим PDF файлове, които не са защитени по надлежния начин".

Вълчев добави, че от ИТН не са "за" смяна на ЦИК. На мнение са, действията на ДАНС и ЦИК са били абсолютно логични. Според него премиерът Денков не би трябвало да иска оставката на шефа на ДАНС Пламен Тончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари