Торнадо удари Хърватия и Словения

0
Ураганни ветрове и градушка с размери на кокоше яйце връхлетяха двете страни
Ураганни ветрове и градушка с размери на кокоше яйце връхлетяха двете страни Снимка: Twitter

Ураганни ветрове и градушка с размери на кокоше яйце връхлетяха двете страни

Ветрове, торнадо и град с размери на кокошко яйце сполетяха регионите на Истрия в Хърватия и Словения. За това съобщи местната телевизионна станция EN1, цитирана от Meteo Balkans. Ураганни ветрове налетяха в Истрийските области на двете страни, като причиниха наводнения на пътищата и дори беше забелязано торнадо близо до град Ровин. Очакванията са стихията да се насочи към запад и да засегне вътрешните части на страните, съгласно Хърватския Държавен хидрометеорологичен институт, който издаде оранжев метео код за цяла Хърватия.

„Пригответе се за интензивни гръмотевични бури, които могат да нанесат щети. Възможни са повреди на сгради и дървета, локални наводнения, ураганни ветрове и град, както и прекъсвания на движението и други дейности на открито“, предупреди институтът.

В словенските градове Изола и Айдовшчина вече са отчетени градове с размери на кокошко яйце. Електричеството е прекъснато в околностите на градовете Порторож, Луция и Изола, а село Парецаг също е без ток. Словенската екологична агенция Арсо обяви червен код за валежи и риск от наводнения в Югозападна Словения, обхващащ регионите, които бяха най-засегнати от последните дъждове в началото на август. За останалата част от страната е обявен жълт код, според информация на БТА.

Метеорологичните прогнози в Словения предсказват, че бурята ще продължи да се премества на север, като засегне районите на Горишка, близо до италианската граница, и Северозападна Словения, както и вътрешните части на страната. Предстои период на силни валежи, включително има и вероятност за град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари