Топят българин, че е предизвикал страшния пожар край Атина

0
Срещу обвинените има свидетелски показания уличаващи ги в палежа ...
Срещу обвинените има свидетелски показания уличаващи ги в палежа ...

58-годишният Т. Д. от България и 67-годишния грък А.Г., срещу които бяха повдигнати обвинения за палеж са освободени от ареста. След повдигане на обвинението от прокурора, двамата бяха освободени, съобщава "Български новини".

Срещу обвинените има свидетелски показания уличаващи ги в палежа, а от разпита стана ясно, че същите си прехвърлят вината един на друг.

47-годишен полицай е загинал в пламъците, докато пожарникарите се бореха с пожарите, обхванали части от Гърция. Тялото му е открито в Атина, откъдето огънят се разпространи в петък.

В същото време друг пожар южно от полуостров Пелопонес изгори 35 къщи и унищожи земеделски посеви. Само в петък близо 80 пожарникари са се включили в гасенето на огнените стихии, като в същото време Гърция поиска спешна помощ от Европа.

Френското вътрешно министерство съобщи, че ще изпрати два самолета, разпръскващи вода и един разузнавателен летателен апарат в помощ на Гърция. Властите в страната предупреждават, че опасността от пожари все още е висока заради силните ветрове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари