Топлото време събуди мечките у нас

1
Топлата и дъждовна зима се е отразила на съня на обитателите в Парка за танцуващи мечки
Топлата и дъждовна зима се е отразила на съня на обитателите в Парка за танцуващи мечки

Топлата и дъждовна зима се е отразила на съня на обитателите в Парка за танцуващи мечки

"По-топлото и дъждовно време през тази зима се е отразило на съня на обитателите на Парка за реабилитация на танцуващи мечки край Белица", каза неговият управител Димитър Иванов, цитиран от БТА.

"Обилните валежи през януари са били причина бърлогите на мечките да се наводнят, поради което много от тях са се събуждали. В парка обаче постоянно има професионални гледачи, които в тези моменти реагират и доставят слама, с която мечките да си постелят отдолу. Част от тях са успявали да заспят отново", посочи Димитър Иванов.

Седемнадесет от общо двадесет и един обитатели са заспали зимен сън тази година. Буден е останал Теди - най-новото мече в парка. Другият млад обитател - Рико, също е останал буден през зимата, а две от най-възрастните мечки не са изпаднали в пълна хибернация.

"Мечките, които се събуждат за кратък период или изцяло, получават храна според сезона и нуждите им. През зимата в природата те не намират храна, а разчитат изцяло на запасите си, посочи управителят на парка. В момента в магазините могат да се намерят плодове от всеки сезон, но за да не се обърка биологичният часовник на обитателите на парка, храната, която получават в будните си дни е основно хляб, месо, ядки и ябълки", каза още Димитър Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари