Мечките в Белица се готвят за зимен сън

0
Паркът за мечки край Белица ще отвори отново през пролетта
Паркът за мечки край Белица ще отвори отново през пролетта Снимка: стоп-кадър БНТ

Паркът за мечки край Белица ще отвори отново през пролетта

В парка за мечки край Белица има нов обитател – 6-годишната Ива, която е там само от месец. В този сезон Ива и останалите 18 мечки консумират голямо количество храна, за да имат достатъчно запаси по време на хибернацията, предава БНТ.

За щастие от парка за мечки казаха, че нямат проблем с осигуряването на храната. Засега Ива ще остане отделена от другите мечки в така наречената адаптационна част на парка.

"Тъй като в момента нашите мечки вече се подготвят за зимен сън и затова чак на пролетта ще опитаме да я социализираме най-вероятно с Рико и Теди. Това са най-младите мечки в парка", обясни Величка Тричкова, мениджър „Продажба, реклама и образование“ в Парк за мечки – "Белица".

28 ноември ще бъде последният работен ден на парка за мечки край Белица. Той ще отвори отново врати за посетители през пролетта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари