"Топлофикация Русе": Всички клиенти ще трябва да планират подмяна на измервателните уреди

3
Топлинните разпределители, топломери и водомери трябва да бъдат сменени до 1 януари 2027 година
Топлинните разпределители, топломери и водомери трябва да бъдат сменени до 1 януари 2027 година Снимка: ТЕЦ Русе

Топлинните разпределители, топломери и водомери трябва да бъдат сменени до 1 януари 2027 година

Топлофикация Русе АД препоръчва: Всички клиенти ще трябва да планират подмяна на измервателните уреди – топлинни разпределители, топломери и водомери до 1 януари 2027 г. След тази дата, подмяната на уреди без радио отчет ще бъде задължителна. Промените бяха направени с цел съгласуване на българското законодателство с Директива 2012/27/ЕС на Европейския парламент.

От дружеството напомнят, че абонатите трябва да проверят дали уредите им са работещи и в срок на годност и ако има проблем да се свържат с фирмата си за дялово разпределение и да ги подменят с дистанционни такива. Клиенти, които имат връчени предписания за водомери с изтекъл срок или неработещи би следвало да ги подменят в рамките на максимум 30 дни.

Дистанционното отчитане е удобно, без да се налага да се осигурява достъп за отчитане, безопасно за Вашето здраве – никой не влиза в дома Ви, без изравнителни сметки и неприятни изненади в края на отоплителния сезон, без риск от злоупотреби и нерегламентирано ползване от страна на недобросъвестни съседи. Прецизен и сигурен отчет на реално потребената от Вас топлинна енергия за отопление и битово гореща вода.

Топлофикация Русе АД като фирма за дялово разпределение предлага уреди Сименс, които са с доказано качество на пазара и с достъпна цена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    12
    Искрена
    ТЕЦ -Русе се интересува САМО ОТ ПЕЧАЛБАТА си. Много СКЪПА УСЛУГА, без никаква грижа за УРЕДИТЕ на клиентите. Регламентиран цинизъм !
  • 3
    11
    Истината
    е, че никой не проверява топломерите и радиаторите. Някои имат оборотни радиатори , други приспособлевия по датчиците / датчика стои макс 2-3 дни на радиатора/ и изрядните хора плащаме яко. Никой не обяснява как се получават тези сметки, като се гледа централния топломер и се дели на навъртените единици. Така за едни има яки сметки, за други мижави. Служителите виждат как е в едно жилище сметката е 250 лв, а в същия блок, същия вход и дори същия етаж някой има сметка 25 лв. Да се минава на кубатура и да се свършва , пускаш - не пускаш за равни кубици - еднаква сметка. Сега бройте минусите - това са от хора които си манипулират уредите и ви клатят .
  • 7
    10
    Русе
    Ами ние сме доволни от дистанционното отчитане. Слава Богу , нямаме между 24-те собственика откачалки или диваци. Нямаме такива които се крадат едни други , това е присъщо за едни диви същества от джунглите. На който не му понася ТЕЦ да си ходи на село или по сокаците , никой не е длъжен да му търпи дивотиите.
  • -21
    9
    Прогресивен
    Като падне Путин и станат условия за реформи, цялата тая сган ще бъде изрината в мръсния канал. Не се отчайвайте, всичко ще си дойде на мястото. Това което беше поставено преди 80 години със съветската окупация ще бъде разрушено, хората свързани с това набутани по затворите и възстановени нормалните отношения в обществото, както беше преди 1944-година, когато България беше що годе нормална държава.
  • 7
    8
    Амаан
    Тос ТЕЦ е нещо страшно,от 1965 няма подобрения по инсталациите,как не се е взривил незнам
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари