Топлофикация Русе: Сметките за януари са по-високи от миналогодишните

2
Близо 70% от клиентите имат сметки до 150 лева
Близо 70% от клиентите имат сметки до 150 лева Снимка: Dunavmost

Близо 70% от клиентите имат сметки до 150 лева

За месец януари 2024 година „Топлофикация Русе” АД е предоставила на клиентите на топлинна енергия за битови нужди 19613 МВтч, като за същия период през 2023 година размера на предоставената топлинна енергия е бил 16700 МВтч.

Анализ на фактурите за топлинна енергия за месец януари 2024 година показва, че сумите, които клиентите ще заплатят са по-високи в сравнение с месец януари 2023 година, поради факта, че средната температура за месец януари 2024, в размер на 3,845 ºС, е по ниска в сравнение с месец януари 2023 година, когато е била 6,39 ºС, съобщават от дружеството.

66,47 % от клиентите на дружеството ще заплатят суми до 150 лева с ДДС, като за същият период през 2023 година са били 78,18%.

Сметките до 50 лева имат да плащат 3201 клиента или 17,31% от клиентите.

От 50-100 лева имат да плащат 5239 клиента или 28,32% от клиентите.

От 100-150 лева имат да плащат 3855 клиента или 20,84% от клиентите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    18
    оня
    Излезе фактурата за януари: Топлинна енергия за гореща вода-4куб.=42,35лв. Сградна инсталация=75,63лв. Лирата=25,39лв. ДДС=28,67лв.
  • 4
    17
    Обяснявам
    Преди много години бабите в блока изригнаха, че и аз трябва да плащам загубите по "сградна инсталация". Въпреки, че я се прибера два пъти в годината, а не. Милите баби, дори не подозираха какво ще им се стовари. В момента плащат към 160 лева "загуби. Моя топломер отчита нула потребление. Топля въздуха наоколо. Бабите си го поискаха.
  • 4
    16
    цени и ценообразуване
    Горещата вода е с надута цена.10 лв. на кубик е пре,предостатъчно със ддс.Да не се правят на луди смукачите в държавата.Пладнешки обир си е.Инче ако се чудим какво да правим парата получена в следствие производството на електроенергия? Да се спират малко.Цените на парното в Русе и Козлодуй трябва да са най ниски в България.Всички знаят за какво иде реч.Мушкат Ви яката и цял народ.
  • 5
    15
    Решение за загуби
    Решението е просто.Целият вход преминава към хоризонтална система за топлоподаване.Същата стига до външната врата.Въпросът е приключен Свиква се общо събрание и край.Парното идва до външната врата.Но когато се говори всички блеят или гледат умно.Направете това и въпроса е решен.Извършете нещо трудно за българите.Претворете мислите и преминете към дела.Със стоене не става.2000 година тръби до врата струваше 200 лв. на апартамент.Като искаш се включвай,като искаш,недей Кой да мисли от тези кухи кратуни? Глави селски дървени.Оно си баба знае ,оно си баба прае.
  • -4
    14
    Обяснявам
    Трябва ви малко фибрант, лепило и макетно ножче. Направете "калпаче" на топломера си. Слага и се маха за секунди. Имате два датчика, мерят разлика в температура на околна среда и радиатор. Когато е "завит" датчича в топломера, отчитате разход близки към нула. Към 15 години съм така. За по "сложните" топломепи с дебит пак има начин. По сложничко е, но ако изпищите ще обясня.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари