"Топлофикация Русе" ще започне профилактика след края на отоплителния сезон

2
Ще бъдат подменени цели участъци по топлопреносната мрежа
Ще бъдат подменени цели участъци по топлопреносната мрежа Снимка: БГНЕС

Ще бъдат подменени цели участъци по топлопреносната мрежа

Топлофикация Русе“ ще започне профилактика на топлопреносната мрежа след приключване на отоплителния сезон. Тя се провежда всяка година през летните месеци. Целта на „Топлофикация Русе“ е да използва летния сезон, защото тогава парното е спряно и имат възможността да работят без да се налага спиране на топлоподаването. Профилактиката се извършва, за да се подготвят съоръженията за повишеното натоварване през зимата. Екипите на „Топлофикация Русе“ непрекъснато следят за изправността на мощностите и при констатиран проблем започва неговото отстраняване, дори и по време на отоплителния сезон.

За осигуряване на по-качествено топлоподаване „Топлофикация Русе“ ще инвестира в подмяна на цели участъци по топлопреносната мрежа. Където се налага, ще се подменят и абонатни станции. Един от големите проекти, които предприятието планира да реализира в града тази година, е свързан с използването на природен газ за производството на енергия. По този начин започва замяната на все по-голяма част от въглищата с газ, който е по-екологично гориво. Целта на инвестицията е подпомагане на подобряването на качеството на въздуха в Русе и опазването на околната среда. Това е една от големите крачки, които „Топлофикация Русе“ предприема за своята трансформация за по-чиста енергия. Тя е в съответствие с изискванията на зелената енергийна политика на Европа.

Всяка година ние влагаме огромен финансов и човешки ресурс, за да подготвим съоръженията си за работа през отоплителния сезон. Наш дълг е да поддържаме мрежата в добро състояние. Желанието ни е нашите абонати да получават качествено екологично отопление, в рамките на нашите възможности. Това ще допринесе за развитието на града, региона и на българската икономика като цяло“. Това заяви директорът на „Топлофикация Русе“ инж. Севдалин Желев.

Директорът на предприятието обясни, че новите производствени мощности, ще използват природен газ за генериране на електрическа енергия. Топлината от газа ще се използва да подгряване на водата, която се подава към абонатите. По думите на инж. Желев в момента работят по въвежданетов експлоатация на трите газови когенератори. Те са с 21 мегавата обща електрическа мощност и около 18 мегавата обща топлинна мощност. „За нас опазването на околната среда е основен фокус на нашето производство. Екологосъобразният начин на работа е важен елемент от политиката на „Топлофикация Русе“, каза инж. Желев. Той посочи, че следят за изпълнението на екологичните изисквания и намаляването на емисиите във въздуха. Инж. Желев заяви още, че те всекидневно работят за оптимизиране на производствената дейност и надграждане на качеството на работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари