Топлофикация Русе: По време на ремонтите това лято топлата вода ще се спира за по-кратко време

1
Освен това топлоподаването ще се се преустановява поетапно
Освен това топлоподаването ще се се преустановява поетапно

„Топлофикация Русе“ работи по изготвянето на графиците за профилактиката на съоръженията и плановите ремонти през летните месеци.

Заедно с това ще бъде рехабилитирана топлопреносната мрежа и абонатните станции.

Продължаваме изпълнението на ремонтната и инвестиционна програма за тази година. Целта на ремонтната програма е да се подобри надеждността на системата и да се осигури качествено топлоподаване през зимата. А целта на инвестициите е освен гореспоменатите ефекти, да се постигне и подобряване на екологичните показатели“, заяви директорът на предприятието инж. Севдалин Желев, предава Русе Медиа. По думите му профилактиката се извършва, за да се подготвят съоръженията за повишеното натоварване през зимата. „По време на ремонтите това лято топлоподаването ще се преустановява поетапно и за по-кратко време“, посочва той.

Наш ангажимент е да поддържаме топлопреносната мрежа в добро състояние. Желанието ни е нашите абонати да получават качествено и екологично отопление. Тази години сме предвидили да инвестираме в подмяната на отделни участъци по топлопреносната мрежа, където по време на отоплителния сезон е имало пробиви.“, казва инж. Желев.

Директорът подчерта, че за тях опазването на околната среда е основен приоритет в производството. „Постигането на екологично производство е важен елемент от политиката на „Топлофикация Русе“, заяви инж. Желев. В тази връзка той сподели, че за тях водещо в стратегията им за развитие е реализирането на един от големите им проекти за производството на енергия от природен газ. „Към края на лятото се надяваме да успеем да започнем експлоатация на новите газови когенерации. Ние целим да заменяме все по-голяма част от въглищата с газ, който е по-екологично гориво. Инвестицията ще подпомогне за подобряването на качеството на въздуха в Русе и е част от нашата политика по опазване на околната среда.“, каза инж. Желев. Директорът посочи, че това е една от големите крачки, които „Топлофикация Русе“ предприема за осъществяване на своята трансформация, която ще доведе до производство на още по-чиста енергия. Тя е в съответствие с изискванията на зелената енергийна политика на Европа.

Инж. Желев напомни, че поради неотложни ремонтни дейности и подмяна на компенсатор, в началото на юни, от 07.06.2021 г. до 13.06.2021г., временно ще бъде прекъснато топлоснабдяването на обекти в райони „Есперанто“, „Ялта” и Централна градска част. „Опитваме се навреме и във възможно най-кратки срокове да отстраняваме възникналите проблеми. Предварително се извиняваме на клиентите за неудобството, което ще им създадем. Надявам се на тяхното разбиране. Правим всичко по силите ни, за да имат по-качествено топлоподаване през зимата.“, заяви инж. Желев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари