Топлофикация - Русе: Отворете винтилите на степен "max“

0
Така ще се избегне образуването на т.н. „въздушни възглавници“
Така ще се избегне образуването на т.н. „въздушни възглавници“

Започва пълненето на топлопреносната мрежа и радиаторите в жилищата с топла вода, с оглед предстоящия отоплителен сезон, съобщават от „Топлофикация – Русе”.

В тази връзка от топлофикационното дружество напомнят на абонатите, че е необходимо да отворят вентилите на радиаторите в жилищата си „на max“, за да се избегне образуването на т.н. „въздушни възглавници“, които препятстват нормалното топлоподаване.

От „Топлофикация” призовават абонатите да приключат всички започнати към момента ремонтни дейности по вътрешните отоплителни инсталации, както и да предприемат действия по обезопасяване на отклоненията от аварирали или демонтирани радиатори.

От дружеството напомнят, че в съответствие с Наредба №16-334 за топлоснабдяването е необходимо на общо събрание на етажната собственост да бъдат определени лица за изпълняване ДЕЙСТВИЯ ПРИ АВАРИЙНИ СИТУАЦИИ, СЪХРАНЯВАНЕ НА КЛЮЧ ОТ АБОНАТНАТА СТАНЦИЯ И ДОПЪЛВАНЕ НА СГРАДНАТА ИНСТАЛАЦИЯ“.

Изборът на отговорниците, с посочени координати за връзка, се удостоверява пред “Топлофикация Русе” ЕАД с протокол от общото събрание на етажната собственост. „При липса на избрано лице за действия при аварийни ситуации, “Топлофикация Русе” ЕАД не носи отговорност за причинени вреди върху собственост и имущество на абонатите в следствие аварии и/или течове от сградни инсталации“, допълват от дружеството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари