"Топлофикация Русе" изгради ново депо за отпадъци

0
Това установи проверка на РИОСВ - Русе в края на февруари
Това установи проверка на РИОСВ - Русе в края на февруари Снимка: РИОСВ - Русе

„Топлофикация - Русе“ АД е спазила сроковете при изграждане на депото за неопасни отпадъци.

Това установи проверка на РИОСВ - Русе в края на февруари. Тя е осъществена във връзка с изпълнение на условие в комплексното разрешително на дружеството, съобщиха от екоинспекцията.

Съгласно съгласуван проект за „Изграждане на ново депо за неопасни отпадъци и площадка за предварително третиране на неопасни отпадъци на територията на съществуващия сгуроотвал на ТЕЦ „Русе-Изток“ е изградена площадка за предварително третиране на отпадъците (пепел), с три броя утаители, резервоар за инфилтрата, както помпена станция и оросителна система. Изградени са и две клетки от новото депо.

Новото депо е осъществено след полагане на долен изолиращ екран – геомембрана, предпазен пласт, нетъкан геотекстил, геомрежа, трошено-каменна настилка, дренажна система върху старото съществуващо депо.

Отпадъците от дейността на топлофикационното дружество се довеждат с вода до депото и попадат в утаителите за предварително третиране. Изграждането на оросителна система ще възпрепятства запрашаването на въздуха. След утаяването на пепелта (сгурията), водата ще се връща отново в инсталацията на топлофикационното дружество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари