Топлофикациите предупреждават за скок в цената на парното

2
Засега цената на парното остава без промяна
Засега цената на парното остава без промяна

Засега цената на парното остава без промяна

Промяна в цената на парното за домакинствата в страната от 1 януари няма да има. Това обявиха от Асоциацията на топлофикационните дружества в сряда - ден след като „Булгаргаз” поиска повишение в тарифата на природния газ за януари с 40%, съобщава NOVA.

Подобна заявка даде преди време и председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. Сега регулаторът трябва да утвърди цената, поискана от "Булгаргаз".

Все пак топлофикациите предупредиха, че поскъпване може да се очаква от 1 юли 2023 година, ако цените на международните пазари продължат да се вдигат. В последните дни котировките вървят нагоре все по-бързо заради застудяването в Европа, което повишава потреблението, а съответно – и търсенето на природен газ. Бавно и пълните доскоро газохранилища започват да захранват миксовете на почти всички държави.

Големият проблем обаче е евентуалното прекратяване на политиката на нулев COVID в Китай, защото отварянето на страната ще доведе до огромно търсене и сериозен скок в цената на втечнения природен газ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари