Топла зима в Европа: Високи градуси през декември, валежи през януари

1
Расте вероятността от мека зима в голяма част от Европа
Расте вероятността от мека зима в голяма част от Европа

Расте вероятността от мека зима в голяма част от Европа

Расте вероятността Европа да преживее значително по-топла зима от обикновено, а това може да намали търсенето на горива за отопление, пише Инвестор.

Прогнозата е генерирана от Европейската служба за климатични промениКоперник“ и показва минимум 50% вероятност цяла Европа да преживее температури доста над средните между декември и февруари. Страните в ЕС и извън съюза имат 60-70% вероятност да надхвърлят средните исторически температури от последните три десетилетия.

Учените от „Коперник“ актуализираха сезонната си прогноза, използвана от фермери, застрахователни компании и компании за комунални услуги с цел да се приспособят към затоплящата се планета. Необичайно високите температури може да потиснат цените на природния газ с наближаването на зимата и да осигурят известно икономическо облекчение за европейците.

Програмата „Коперник“ използва милиарди измервания от сателити, кораби, самолети и метеорологични станции в цял свят за месечните и сезонните си прогнози. Заедно с Европейската космическа агенция „Коперник“ играе централна роля в усилията на ЕС за 16 млрд. евро да изпревари климатичните промени чрез точно прогнозиране. Тя вече е най-големият доставчик на климатични данни в света.

Данните сочат още, че в голяма част от Северна, Централна и Южна Европа има вероятност между 40% и 50% за значително повече валежи през януари догодина.

В САЩ североизточното и западното крайбрежие вероятно ще преживеят значително по-високи температури от обичайните. Във Флорида и югоизточните щати има вероятност между 60% и 70% за валежи много над средното равнище между декември и февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Ванка с танка
    Няма руска газ,как щgzр се живее незнам.ywn
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари