Топ крадецът остава на топло

0
Има достатъчно доказателства, които да го закопаят
Има достатъчно доказателства, които да го закопаят

Криминалнопроявеният Иван Янински-Шумахера, който бе задържан след спречкване на автомагистрала "Хемус", остава за постоянно в ареста, съобщи говорителят на окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров пред БТА.

Районният съд в Тетевен му е наложил постоянна мярка "задържане под стража" с мотива, че доказателствата, които са събрани, дават основание да се приеме, че той е извършител на престъплението и предвид на съдебното му минало, е с висока степен на обществена опасност, тъй като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

На 9 март на АМ "Хемус" лекият автомобил, в който се е возел Янински, и бус са се преследвали и засичали. На бензиностанция Янински е нанесъл удар на шофьора на буса - мъж от с. Български извор, община Тетевен, който бил извадил оръжие, но не стрелял.

Кирил Петров добави, че според прокуратурата няма данни за опит за грабеж.

Срещу Янински има неприключило съдебно производство в Софийския районен съд. Ако бъде признат за виновен за последното си деяние, го чака затвор от една до шест години, тъй като вече е бил осъждан и е изтърпявал наказание в затвора.

Наложената му постоянна мярка може да бъде обжалвана в тридневен срок пред окръжния съд в Ловеч.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари