Топ 7 на най-чудатите фонтана в света

0

1. Фонтанът е разположен на площад "Пиаца Нетуно" в Болоня, Италия. Фонтанът изобразява Нептун на върха, но отдолу стоят 4 жени (една на всеки ъгъл) от гърдите, на които излиза вода.

2. Компанията "Сваровски" има музей с градина в Австрия. Този великолепен фонтан е разположен най-отпред.

3. Това е модерна статуя в Брюксел. Направена е през 1985 година и изобразява момиченце. В момента статуята е предпазена от вандализъм посредством желязна ограда.

4. Това са най-модерните скулптури, които красят Лондон. Самопровъзгласилият се за майстор на фонтани художник Клаус Уебер се присмива на по-малко привлекателната човешка страна. Водата излиза от всички възможни отвори — устата, ушите, очите и дори под мишниците.

5. Кралският фонтан в Чикаго е игра на изкуство. В него е включено и видео изображение. Проектиран е от чешки художник и е отворен през 2004 година.

6. Този хипнотизиращ фонтан е проектиран от британския скулптор Уилям Пай. Прозрачният цилиндър съдържа вода, която излиза във въздуха като образува красив водовъртеж.

7. Със сигурност този фонтан изглежда нереален, но всъщност е. Има тръба, която държи чучура, но се намира между течащата вода и няма възможност да бъде видяна, освен ако водата не се спре.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари