Тонове фрезован асфалт в Русенско влизат в употреба

1
Той, обаче, не става за запълване на дупки, защото не е трайна настилка
Той, обаче, не става за запълване на дупки, защото не е трайна настилка Видео: БНТ

Фирмите, които правят ремонти на русенските улици по договор с общината, след като добият фрезования асфалт, го предават на склад.

А оттам той се разпределя по различни обекти и според исканията на кметове и жители на вилни зони. Специалистите обаче уточняват, че този вид асфалт не става за запълване на дупки, защото не е трайна настилка, предава БНТ.

Стамен Савов – директор на Общинско предприятие „Комунални дейности”:

"Това нещо единствено там, където няма никакъв път или има някакъв черен път може да се насипе. Най-добре е и предварително да се сложи и камък – става по-добре и по-трайно. И не трябва да е наклонено и местото."

С фрезован асфалт вече е направен черният път към новия пазар за употребявани вещи в Русе, по който минават и много от живеещите в кв. „Здравец – Изток”.

Донка Илиева:

"Хубаво е, хубаво е, и дупките даже да затулят…. Ами в кварталите, покрай блоковете – не можеш да минеш."

В момента фрезованият асфалт идва от мащабната реконструкция на крайдунавската зона по европейските програми. Скоро ще започне и ремонтът на 160 други улици в града. Количествата му ще нараснат значително, но русенци се притесняват, че ще се увеличат и задръстванията.

Билял Барсов:

"Би трябвало да има навсякъде знаци."

От Общината обясниха, че всяка една фирма, която изпълнява съответните ремонтни дейности, трябва да създаде и подходяща временна организация на движението. А контролът е задължение на „Строителния надзор”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари