Томислав Дончев: Няма да подкрепим бюджета, предложен от финансовия министър

0
ГЕРБ-СДС няма да подкрепи и вота на недоверие
ГЕРБ-СДС няма да подкрепи и вота на недоверие Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи и вота на недоверие

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи вота на недоверие, но няма да подкрепи и проекта на финансовия министър Асен Василев за държавния бюджет за догодина. Това заяви на брифинг в централата на партията заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, предаде БНР.

"Няма да подкрепим вота на недоверие към кабинета по една проста причина - колкото и да е трудно, колкото понякога да е гнусно, всички останали опции са по-лоши от тази.

Също така потвърждавам, че този бюджет, който е предложен от финансовия министър, няма как да бъде подкрепен от нашата група.

Ако се сбъднат всички разчети на Министерство на финансите и изкараме до 2026 година с по три процента дефицит, това означава да генерираме 25 милиарда нов дълг", каза Томислав Дончев.

По време на брифинга общински съветници от ГЕРБ обвиниха ПП-ДБ в задкулисни договорки с БСП и "Възраждане" за председателското място в Столичния общински съвет.

На брифинг в централата на ГЕРБ Георги Георгиев попита дали Борис Бонев е оторизиран да води преговори с тях за подкрепа:

От ГЕРБ са категорични, че непоискани преговори с ПП-ДБ- "Спаси София" в Столичния общински съвет няма да водят.

"Ние не можем да разберем хората, които са първа политическа сила в Общинския съвет, накъде се опитват да водят не само Общинския съвет, а и града. Това поведение е неприемливо, несериозно, издава тотална липса на подготовка и нещо много по-важно всъщност - може би, предварително подготвена сглобка, такава, каквато вече беше направена във Варна.

Видяхте - при избран кандидат на ПП, председател на Общинския съвет е на "Възраждане", отбеляза Георгиев.

Междувременно в позиция до медиите от Градския съвет на БСП съобщиха, че групата на БСП в общината няма да подкрепи Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари