Тома Биков: За два месеца сме изхарчили 6 милиарда лева

0
Ако бъде продължена политиката на Асен Василев, ще се стигне до заем от МВФ
Ако бъде продължена политиката на Асен Василев, ще се стигне до заем от МВФ

Ако бъде продължена политиката на Асен Василев, ще се стигне до заем от МВФ

„Ако бъде продължена политиката на Асен Василев, ще се стигне до заем от МВФ и до невъзможност на държавата да изпълнява задълженията си. Това беше коментарът вчера на финансовия министър Росица Велкова. Това заяви Тома Биков – кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС, в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

По думите му сме забравили за МВФ„имаше Ан Макгърк, имаше мисия, имаше спасителни заеми, имаше фалит на българската държава и то – втори, първият бе 1989-90-та година. Забравихме тези неща, защото в България бе сформиран консенсус след 1997 г., който поддържаше бюджетна дисциплина. Той намали външния дълг и даде възможност на страната да се кредитира много евтино, да усили позицията си на международните пазари и България имаше самочувствие”.

Биков припомни първото изказване на Асен Василев, според когото случващото се през последните 25 години било грешка. Според кандидатът на ГЕРБ-СДС за последните две години България е загубила финансовата си независимост.

„Към момента има 12 млрд. лева във фискалния резерв. Февруари имало 16, сега има 12, а като дойдат погашенията към външния дълг, след няколко дни ще има 10 млрд. лева. За два месеца сме изхарчили 6 млрд. лева”, обясни Биков и припомни вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков за провал във финансовата политика на страната.

Според него приемането на бюджет в предизборна обстановка крие рискове.

„Аз нямам надежда, че в предизборна обстановка ще приемем по-добри бюджети от тези, които приехме миналото лято и лятото на 2021 г. Рискуваме да задълбочим тази ситуация и да доведем до финансов крах”, каза Биков.

Той назова депрофесионализиране на служителите в Националната агенция по приходите (НАП) и в Министерството на финансите, както и на държавната администрация.

„Не сме в ситуация да избираме добрия вариант. Ние сме в ситуация да избираме възможния вариант”, каза Биков по повод предстоящите избори.

Той изтъкна годишнината от ареста на бившия премиер Бойко Борисов, бившия министър Владислав Горанов и на пиара Севделина Арнаудова. Впоследствие арестите им бяха обявени за незаконни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Недоумяващ
    Защо,когато видя Томата и Делянчо и се отвращавам от политиците??
  • 1
    4
    daskal
    Да, новите гербаджийски мантри преди изборите. За 6 дни са изхарчили 6 милиарда. Ще ви вдигнат данъците. Служебната финансова министърка пък директно каза онзи ден, че държавата е пред фалит. Изобщо... много ги е страх, да знаете. Бесни са от злоба.
  • 4
    3
    Веселяк
    Браво, Биков! Сметач. Математик.
  • 6
    2
    Черното е бяло, а квадратът е...
    Това недоразумение дори и актьор не е, а ако някой твърди обратното, нека ми посочи някаква негова роля, щото за мен е световно неизвестен. За съжаление точно такива бездарници като този са най-удобните маши за мръсна работа - съгласни са на всичко, само и само някой да говори за тях. Биков, Биков, ако можеше да се погледнеш през очите на хората...щеше да се отвратиш от себе си.
  • 5
    1
    Мнение
    Много ми е забавно, но и тъжно, когато такива като Биков, актьор по професия ми разсъждава по икономически, юридически и други въпроси, който не са му в експертизата. Вчера по въпроса "мъдро" се изказаха чалга певец, бивша мутра и историк. Затова сме на това дередже, защото разбираме "експертно" от всичко и накрая правим едно голямо нищо. Народа го е казал "Всяка жаба да си знае гьола", може би тогава ще се оправим.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари