Тома Биков: Осъждаме действията на Кирил Петков и обкръжението му да ползват образа на Васил Левски

0
Днес е ден за почит към Апостола, не е повод за откриване на кампания!
Днес е ден за почит към Апостола, не е повод за откриване на кампания!

Днес е ден за почит към Апостола, не е повод за откриване на кампания!

"Левски е на всички, Левски не е нито на партиите, нито на отделните обществени групи. Левски събира в образа си цяла България." Това каза на брифинг в централата на ГЕРБ Тома Биков. Повод за коментара му е събитието на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ пред Народния театър в София, с което те поставиха начало на предизборната си кампания.

"Обидно е образът на Левски да бъде ползван и приватизиран от една група хора, които са дошли тук да вземат, а не да дадат, както е направил Левски – той е дал живота си", каза Биков, предава БТА.

"Днес е ден за почит към Апостола на свободата и 150-годишнина от неговата гибел в името на България. Днес не е повод нито за празник, нито е повод за музика в центъра на София, нито за хепънинг, най-малко е повод за откриване на предизборна кампания", заяви още Биков.

"Това, което се случва в центъра на София около Народния театър, освен че е демонстрация за комплекс за липса на достатъчна национална идентичност, която се опитва да се прикрие под образа на Левски и борците за българската национална свобода, това е и обида за всички български граждани", коментира още Тома Биков.

Ние осъждаме категорично възможността този образ да бъде ползван от Кирил Петков и обкръжението му и едва ли не тези хора да се самоасоциират с делото на Левски и борците за нашата национална свобода. Нямат нищо общо с тях и днешното им поведение в центъра на София – с музика и декори около сградата на Народния театър, няма да ги направи повече българи. А част от тях изобщо няма да ги направи българи, защото българин е въпрос на самоусещане и въпрос на идентичност, а не въпрос на демонстрация и парадиране в този най-тъжен за българската нация ден“, каза Биков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Ligas
    Хей плювалник,затвори си гадната уста! Тоя вечно някой с нещо го дразни! Като че ли държавата е негова?! Я всички от ГЕРБ ходете на психиатър,че вече много ескалирате
  • 8
    2
    Анализатор
    Преди години този елемент,показвайки хамелеонското в характера си,наричайки Борисов с всевъзможни обидни квалификации,искаше да заличи партията му герб от политическия живот в България.Днес сменил цвета си,индивидът е пръв защитник на същата тази партия,която искаше да истрие от лицето на държавата ни.По принцип,предателството дреме в съзнанието на хората,но при някои то си остава будно.
  • 12
    1
    Ctoine
    Този скапаняк,все се дразни,изглежда ,че и той си прави реклама,на долната и престъпна партия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари