Токови удари тормозят жителите на село Щръклево

2
Освен за електроуредите си, хората вече се страхуват и за живота си
Освен за електроуредите си, хората вече се страхуват и за живота си

Освен за електроуредите си, хората вече се страхуват и за живота си

От непрекъснати токови удари и промяна в напрежението са оплакват жителите на село Щръклево, русенско. На много от тях са изгорели електроуреди. Хората са подали жалби до електроразпределителното дружество, до КЕВР, но освен че са препращани от институция към институция, конкретен отговор нямат.

Жители на селото казват, че този тормоз продължава повече от 2 години. Те планират да заведат колективен иск за обещетение за изгорели уреди.

"3 телевизора, съдомиялна, хладилник, за малките уреди - даже не ги описаха. Навсякъде започна да пуши и да святка. Беше страшно. Когато се обадихме на енергото казаха махнете шалтера и на сутринта ще дойдем. Сутринта дойдоха без да предупредят. Щетите аз си ги посрещнах, те само ми се извиниха", каза една от потърпевшите, цитирана от БНТ.

В местния магазин също имат изгоряла техника.

"Това е ежедневие. По няколко пъти на ден, създава неудобство, всичко е на ток, цялата ни система се срива", сподели друг потърпевш.

Освен за електроуредите си, хората в селото вече се страхуват и за живота си.

"Влизайки в банята, за да се изкъпя, ме удари ток, който ме повали на земята".

За по-малко от седмица жителите с. Щръклево събрали над 500 подписа и депозирали жалба до енергото и КЕВР.

Екипът ни потърси отговор от електроразпределителното дружество, които отговориха, че анализът на събитията показват, че по-голяма част от прекъсванията се държал на планирани дейности в ремонтната програма на дружеството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    абе,
    някой от вас помни ли какво е подписвал с енергото?!? Общо взето, че е съгласен с едни условия и ще ги изпълнява! Едно от тези условия е наредба 3, която ни определя като трета група електропотребители и прекъсването на електроподаването може да е 24 часа, при бедствия и аварии и повече!
  • -3
    3
    до 2
    Никой не те е вързал за енергото, имаш алтернатива, тури си ВЕИ и се грижи за него, като нямаш ток ще си виновен ти, ще псуваш себе си!
  • 6
    2
    Русенец
    Съборете го тва енерго про ги шибм в човките!!! То не бяха птички пчелички козички и кво ли не?!???? Майк им путката на тея ебалници!
  • 10
    1
    гост
    Ха ха ха смешници преди излизаха с оправданията че птиците били виновни за токовите удари . Просто няма контрол , явно отговорните за контрола са мърлячи чакащи само заплатите си защото така е по лесно . Обаче дойде ли време за повишаване цената на тока са първи кипри .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари