Токио обяви извънредно положение заради коронавируса

0
Местните зрители може да нямат право да наблюдават олимпийските състезания на живо
Местните зрители може да нямат право да наблюдават олимпийските състезания на живо Снимка: ТАСС

Местните зрители може да нямат право да наблюдават олимпийските състезания на живо

Японският кабинет на министрите реши да въведе извънредно положение в Токио до 22 август във връзка с нарастващите темпове на разпространение на новия коронавирус в столичния регион. Това съобщи в сряда телевизионният канал NHK, позовавайки се на източници. По-рано агенция „Киодо“ информира, че правителството обмисля такава възможност, предаде Фокус.

Според NHK за същия период извънредното положение ще бъде удължено в южната префектура Окинава.

Според японското министерство на здравеопазването в сряда в Токио са открити 920 случая на инфекция, което е с 206 повече от преди седмица. В същото време за последен път в столицата са регистрирани над 900 случая на инфекция на 13 май.

В Токио до 20 юни действаше извънредно положение поради коронавируса, а след това в столицата до 11 юли беше въведен режим на засилени мерки срещу разпространението на инфекцията. Такива мерки са малко по-меки от извънредното положение, но и в двата случая се предполага, че ще ограничат работното време на ресторантите, баровете и развлекателните заведения, както и продажбата на алкохол.

По-рано организаторите на летните олимпийски игри в Токио, които ще започнат на 23 юли, заявиха, че ако бъде въведено извънредно положение, местните зрители може да нямат право да наблюдават състезанията на живо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари