Токът, парното и топлата вода поскъпват от днес

0
Точните стойности на поскъпването ще станат ясни по-късно днес
Точните стойности на поскъпването ще станат ясни по-късно днес

От днес поскъпват токът, парното и топлата вода.

Точните стойности на поскъпването ще станат ясни по-късно днес, след окончателното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Очаква се електроенергията да поскъпне с 3 до 4%. Много по-висок ще е ръстът на цената на парното и топлата вода - с над 10 на сто. В София поскъпването се очаква да е с 14%, в Пловдив - с 9%, за останалите топлофикации между 8 и 11%.

Причините за ръста на цените са променените цени на суровините на международните пазари, коментират борсови анализатори. 

Повишение се очаква и на цената на природния газ. „Булгаргаз” иска той да поскъпне до 46,88 лв. за мегаватчас. Въпреки че обикновено през лятото цената на синьото гориво намалява заради по-слабото потребление, тази година се наблюдава обратната тенденция. Според експертите в бранша промените в движението на цените на енергоресурсите през следващите месеци ще е изключително сложна задача. До голяма степен то е свързано с възстановяването на световната икономика от коронавирусната пандемия и очакванията за следваща вълна на заразата наесен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари