TOGG разкри кой е дизайнерът на първия турски автомобил

0

В петък в Турция бяха представени прототипи на първия автомобил турско производство.

Те са дело на консорциума TOGG, който включва пет фирми. Все още безименният SUV и седанът, представен заедно с него, се задвижват електрически и на пръв поглед изглеждат доста добре.

Интернет-изданието Motor1 намери прилики между представените автомобили и студии на Pininfarina, сподели automedia.bg.

Турският SUV-модел например прилича на Pininfarina K350 Concept от април 2018 г. Седанът, който ще се появи като втори модел на пазара, наподобява на H600 Concept от 2017 г.

Приликите съвсем не са случайни. TOGG е работил заедно с Pininfarina по дизайна на двата си модела. И макар новият производител да твърди, че формите на новите автомобили са завършени след допитване до турските клиенти, трябва да приемем че студиите на италианците са имали сериозно влияние върху крайния резултат.

Предната решетка на TOGG изглежда идентична, както и сребристата защита на пода отпред. Припокривания откриваме и в задната част с тънката светеща лента. В профил TOGG SUV не притежава драматичните форми и лекотата на „плаващия“ покрив на К350, но пропорциите са близки.

Представеният през 2017 г. студиен модел H600 Concept бе резултат от работата на Pininfarina с Hybrid Kinetic Group от Хонг Конг, която планираше да създаде седан. И тук приликите между студията и автомобила на турската марка не могат да бъдат пренебрегнати.

Според TOGG новият електрически SUV ще се появи на пазара през 2022 г. Платформата му ще бъде използвана от още пет различни модела, като първият от тях ще бъде компактен седан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари